Шлункова куля в Туреччині

шлунковий балон індичка 1 1
Написано Émilie

Все, що потрібно знати про ендоскопічний шлунковий балон і шлунковий балон Allurion Elipse в Туреччині! Яка середня ціна в Стамбулі? Наші поради для успішної операції на шлунку в Туреччині.

NaykrashchaKlinika.com надає інформацію про Allurion Elipse та ендоскопічний балон для шлунка в Туреччині та допоможе записатися на операцію до кваліфікованих баріатричних хірургів. Даний контент надається виключно в ознайомлювальних цілях і не повинен замінити консультацію медичного працівника.

Скільки коштує бандажування шлунка в Туреччині?

У Стамбулі ендоскопічний шлунковий балон коштує €1,100 за 6 місяців і €2,200 за 12 місяців. Видалення балона коштує 200 євро. Шлунковий балон Allurion Elipse коштує 2100 євро. Балон займає місце в шлунку і дозволяє швидко наповнюватися. Методика є оборотною, безболісною, безпечною та амбулаторною.

У цю ціну входить балон, госпіталізація, медикаменти, рентгенівський аналіз, харчові добавки (вітаміни, білки і колаген), лінгвістична допомога і подальше спостереження дієтолога.

Шлунковий балон 6 місяців1100 €
Шлунковий балон на 12 місяців2200 €
Шлунковий балон Allurion Elipse2100 €
Видалення шлункового балона200 €

Передмова

Чи знаєте ви? У 2016 році у світі налічувалося трохи більше 1,9 мільярда дорослих людей з надмірною вагою, з них 650 мільйонів страждали на ожиріння. через 6 років ВООЗ б’є на сполох, описуючи це явище як справжню “епідемію”.

І це не випадково, що ожиріння тепер визначається як проблема громадського здоров’я: воно може призвести до численних проблем зі здоров’ям, включаючи серцево-судинні захворювання, діабет і деякі види раку.

Femme complexée par son ventre
Жінка з комплексом через свій живіт

Зіткнувшись з такою ситуацією, кількість способів боротьби з ожирінням постійно зростає: зміна способу життя (зокрема, щодо дієти і фізичної активності), медикаментозне лікування, психологічна допомога і т.д. Коли цих заходів недостатньо, можна звернутися до хірургічного втручання при ожирінні, також відомого як баріатрична хірургія.

Балонування шлунка – один з найефективніших способів сприяння схудненню. Але що саме він передбачає? І чому для проведення цієї операції краще їхати в Туреччину? Розповідаємо, як це відбувається.

Кілька загальних моментів про балонування шлунка

Визначення шлункового балонування

Балонування шлунка – це нехірургічна процедура, яка використовується для боротьби з ожирінням. Процедура підходить як для чоловіків, так і для жінок. Як і всі методи лікування ожиріння, як хірургічні, так і нехірургічні, вона є тимчасовим засобом схуднення: ожиріння, а особливо патологічне ожиріння, насправді вважається хронічним захворюванням, про яке потрібно “піклуватися протягом усього життя”.

Ballon gastrique gonflé et dégonflé
Надування та здування шлункового балона

Використання шлункового балона має на меті змінити харчові звички пацієнтів, зменшуючи відчуття голоду.

На практиці балон ковтають або поміщають у шлунок. Потім його наповнюють повітрям або рідиною, щоб зайняти частину шлункового об’єму. Завдяки наявності цього балона пацієнти швидше відчувають насичення, що спонукає їх їсти менше.

На відміну від бандажування шлунка або шлункового рукава, шлунковий балон не потребує хірургічного втручання, тому є малоінвазивним методом лікування, що робить його досить популярним серед пацієнтів.

Звичайно, цю методику не можна вважати чудодійним рішенням для схуднення. Як описує доктор Маева Гійом, “балон виконує 50% роботи”: далі пацієнти повинні вести відповідний спосіб життя, практикуючи регулярну фізичну активність і дотримуючись правильних харчових звичок.

Однак балонування шлунка може стати порятунком для пацієнтів, які відмовляються від традиційного хірургічного втручання.

Хто може отримати вигоду від балонопластики шлунка в Туреччині?

Незалежно від того, де проводиться операція – в Європі чи Туреччині, балонування шлунка спрямоване на пацієнтів з ожирінням або надмірною вагою, для яких початкова дієтологічна підтримка не дала бажаних результатів.

Більшість медичних центрів використовують ІМТ(індекс маси тіла ), щоб визначити, чи може пацієнт отримати користь від цієї процедури.

Нагадуємо, що ІМТ – це показник, який встановлює співвідношення між зростом і вагою людини. Пацієнти, яким може бути корисною операція з балонування шлунка, мають ІМТ

  • Від 27 до 30: люди з надмірною вагою;
  • Від 30 до 35: це люди з помірним ожирінням
  • Від 35 до 40: важке ожиріння
  • Понад 40: патологічне ожиріння.
Calcul de l'IMC
Розрахунок ІМТ

Шлунковий балон не призначений для пацієнтів, які бажають схуднути з суто косметичних причин: це медичний пристрій, призначений для обмеження ризиків для здоров’я, пов’язаних з ожирінням. Існують також певні протипоказання до застосування цього пристрою: вони оцінюються на першому прийомі у хірурга.

Процедура операції

Процедура встановлення шлункового балона в Туреччині точно така ж, як і в Європі. Ось основні етапи.

Перед тим, як встановлюється шлунковий балон

Перш за все, ви зустрінетеся з низкою медичних працівників:

  • Гастроентеролог: ця первинна зустріч дозволить вам переконатися, що шлунковий балон підходить для вашої ситуації. Ви зможете задати питання про операцію, потенційні ризики, післяопераційне спостереження тощо.
  • Анестезіолог: це обов’язкова зустріч перед будь-якою анестезіологічною процедурою. Це можливість з’ясувати, чи немає у вас алергії, а також перевірити, чи немає протипоказань, якщо ви одночасно приймаєте ліки.
  • Дієтолог або дієтолог: він або вона визначить дієтичну програму, адаптовану до вашої ситуації, щоб підвищити ефективність системи.
  • Спортивний тренер: хоча не завжди пропонується, ця зустріч може бути корисною для відновлення фізичної активності після операції.
  • Психолог: ця консультація може знадобитися деяким пацієнтам, особливо якщо в основі незбалансованого харчування лежить психологічна проблема.
Схема введення ендоскопа з капсулою до шлунка

Введення балона для чоловіків і жінок

Залежно від індексу маси тіла пацієнта можуть використовуватися різні шлункові ба лони. Вони відрізняються за складом, способом застосування і тривалістю перебування в шлунку.

Ендоскопічні шлункові балони

Балони Spatz, Orbera або Heliosphère BAG вимагають проведення фіброскопії шлунка (також відомі як ендоскопічний шлунковий балон). Ці балони можна використовувати в рамках 6-місячного або 12-місячного курсу лікування, залежно від моделі.

Фіброскопія виконується під наркозом гастроентерологом і полягає у введенні кабелю з камерою в шлунок. Потім шлунковий балон (здутий) вводиться через рот у шлунок. Після цього його наповнюють повітрям або рідиною за допомогою катетера.

Ця операція зазвичай займає від 15 до 20 хвилин, після чого пацієнт перебуває під наглядом протягом декількох годин.

Шлунковий балон Allurion Ellipse

Балон Allurion (раніше відомий як Elipse ) – це тип шлункового ба лона для ковтання, який не потребує ендоскопії.

Procédure de mise en place du ballon gastrique
Процедура введення шлункового балона

Пацієнт починає з того, що ковтає балон, який знаходиться всередині невеликої капсули. Після того, як капсула розчиниться, балон наповнюється (знову ж таки за допомогою катетера) стерильним фізіологічним розчином.

Операція займає приблизно стільки ж часу, скільки і фіброскопія: близько двадцяти хвилин. Приблизно через 4 місяці балон деградує в шлунку, а потім виводиться природним шляхом через травний тракт.

Після встановлення

Після розміщення балона в шлунку починається мультидисциплінарне спостереження, щоб допомогти пацієнтам схуднути на довготривалій основі:

  • На медичному рівні: протягом декількох днів після операції можуть відчуватися певні побічні ефекти (нудота, біль у животі тощо). Гастроентеролог може призначити ліки для полегшення болю, а також можливе звільнення з роботи.
  • Харчування: приблизно раз на місяць призначається зустріч з дієтологом або дієтологом для перегляду харчових звичок пацієнта.
  • На фізичному рівні: розробляється адаптована програма фізичної активності, щоб пацієнт міг стабільно та ефективно втрачати вагу.
Le Pack gastrique Allurion
Шлунковий пакет Allurion

У той час як балони Elipse деградують природним чином через 4 місяці, інші типи шлункових балонів необхідно видаляти через 6 або 12 місяців: видалення здійснюється за допомогою простої фіброскопії шлунка.

Після цього, звичайно, необхідно продовжувати дотримуватися фізичних і харчових звичок, які були встановлені, щоб уникнути ризику повернення ваги.

Навіщо їхати в Стамбул на балонопластику шлунка?

Ваш лікар порадив вам встановити шлунковий балон, щоб допомогти вам схуднути? Що ж, перш ніж записатися на прийом до місцевої клініки, ви повинні знати, що поїздка до Стамбула може бути набагато вигіднішою. Ось 2 причини чому.

Vue panoramique sur Istanbul
Панорамний вид на Стамбул

Еквівалентна якість обслуговування

Оскільки балонопластика шлунка в Стамбулі коштує дешевше, цілком законним є питання: чи можна отримати таку ж якість обслуговування в клініці в Туреччині, як і в приватній клініці в Європі?

І відповідь – так! Процедура точно така ж, і кожна операція проводиться за суворими медичними стандартами. Як і в Європі, ви також отримаєте повне медичне, фізичне і дієтичне спостереження для підвищення ефективності процедури.

Більше того, в Туреччині працюють дуже хороші лікарі, які спеціалізуються на хірургії втрати ваги. Тому ви можете йти вперед із закритими очима, маючи гарантію персоналізованого, високоякісного обслуговування.

Ballon gastrique gonflé et dégonflé
Надування і здування шлункового балона

У вас ВІЛ? У спеціальній клініці вам встановлять шлунковий балон у цілковитій безпеці як для вас, так і для персоналу.

На скільки можна схуднути за допомогою шлункового балона?

Втрата ваги, на яку ви можете розраховувати, залежить від профілю пацієнта. За допомогою шлункового балона ALLURION ELIPSE ви втратите до 15% своєї початкової ваги протягом перших 6 тижнів після встановлення.

Загалом, ми спостерігаємо втрату від 10 до 20% загальної ваги протягом перших кількох місяців лікування. Наприклад, для пацієнта вагою 100 кг втрата може становити від 10 до 20 кг.

Після видалення, якщо пацієнт дотримується здорового, збалансованого способу життя, він може втратити майже половину своєї початкової ваги. Втрата зайвої ваги гарантується на 90%.

Le ballon gastrique Allurion dans la main de la coordinatrice
Шлунковий балон Allurion в руці координатора

Що можна їсти за допомогою шлункового балона?

Шлунковий балон необхідно встановлювати після консультації з дієтологом. Після операції ваш раціон буде ретельно контролюватися. Це також буде можливістю навчитися краще харчуватися, відкрити для себе нові рецепти та готувати корисні страви.

  • Протягом першого тижня ви будете вживати тільки рідку їжу.
  • На другому тижні кількість їжі, яку ви з’їсте, має бути змішаною, як дитяче харчування.
  • На третьому тижні можна починати їсти м’яку їжу.
  • З четвертого тижня можна переходити на звичайний раціон.
  • Все це доповнюється вітамінами, білками та колагеном.
Вітальний набір Allurion Elipse

Ось кілька запобіжних заходів, яких слід дотримуватися після встановлення шлункового балона індички:

  • У перші кілька тижнів після операції їжте дуже обережно і повільно.
  • Беріть з тарілки невеликі шматочки і невелику кількість їжі.
  • Після того, як ви проковтнули повний шматок, зачекайте 20 секунд, перш ніж їсти далі. Дозвольте їжі належним чином перетравитися.
  • Газовані напої, алкоголь та шипучі ліки заборонені протягом перших кількох місяців після встановлення шлункового протеза.
  • Не пийте під час їжі, а за 30 хвилин до і після. Це може викликати блювоту.
  • Їжте щонайменше за 2 години до сну, щоб уникнути рефлюксу.
  • Припиняйте їсти при першому відчутті ситості.
  • Займатися регулярною фізичною активністю низької інтенсивності.
Coordinatrice avec une patiente
Координатор з пацієнтом

Ризики, ускладнення та побічні ефекти

При балонуванні ш лунка можуть виникати деякі рідкісні ризики, пов’язані з балонуванням шлунка:

  • Шлункові спазми;
  • Нудота та блювання;
  • Пошкодження шлунка;
  • Надмірна кровотеча;
  • Гострий панкреатит та виразка.

Ось чому ви повинні довіритися нам, щоб ми допомогли вам вибрати правильного хірурга в Стамбулі і зупинити свій вибір на авторитетному і досвідченому практикуючому лікареві.

Крім того, балонна хірургія шлунка дозволена в ісламі. Ця операція є халяльною, а не харамною, оскільки вона пропонує медичні переваги, допомагаючи людям покращити якість життя.

Наша прихильність до доступності відображена в нашому обладнанні для людей з обмеженою рухливістю (PRM).

Скільки коштує шлунковий балон в Туреччині?

У Туреччині вам доведеться заплатити від €1,100 до €2,200 за шлунковий балон. Однак ця ціна варіюється в залежності від використовуваних методик і репутації хірурга. Процедура проводиться під місцевою анестезією і триває 30 хвилин.

Пацієнт залишається в Стамбулі на 4 дні. У вартість входить анестезія, операція, рентгенівський аналіз і медикаментозне лікування. Перші результати можна побачити протягом 3 місяців.


Якщо вам важко прийняти рішення, ми можемо допомогти вам отримати максимальну користь від перебування на лікуванні за зниженою ціною.

Скористайтеся БЕЗКОШТОВНОЮ оцінкою!

За запитом та
без жодних зобов’язань з вашого боку.

100% безкоштовна консультація. Ми аналізуємо вашу ситуацію, ваші потреби та очікування. І оцінюємо бюджет, необхідний для : Переліт + готель + таксі + лікування.

Ви завжди зберігаєте повний контроль над процесом. Повний душевний спокій.


поширені запитання

Як довго служить шлунковий балон?

Термін служби шлункового балона в Туреччині залежить від обраної процедури. Якщо ви виберете балон Elipse, він буде евакуйований природним шляхом через 4 місяці через ваші фекалії. Що стосується інших типів шлункових балонів, їх потрібно видалити через 6 або 12 місяців.

Якщо ви оберете балон Elipse, то проковтнути ваш балон для схуднення буде дуже легко. Процедура не потребує анестезії, і все, що вам потрібно зробити – це проковтнути капсулу через катетер. Однак для ендоскопічного балонування шлунка потрібен загальний наркоз.

Балонування шлунка в Туреччині – це неінвазивна операція. Тому існує мало ризиків або побічних ефектів. Однак деякі пацієнти можуть відчувати спазми в шлунку, блювоту, нудоту або відчуття тяжкості в животі.

Щоб скористатися перевагами внутрішньошлункового балона в Туреччині, критерієм прийнятності є ІМТ (індекс маси тіла), а не тільки вага. Ця операція спрямована на пацієнтів з надмірною вагою або ожирінням (ІМТ від 30 до 35), які не досягли результатів за допомогою дієт.

Ціна на операцію з розвантаження шлунка варіюється в залежності від ряду факторів, включаючи тип обраної процедури, якість послуги, постачальника, країну і місто, в якому проводиться операція. Однак найдешевші ціни можна знайти в основному в Туреччині.

Хоча операція по встановленню шлункового балона займає всього від 15 до 30 хвилин, тривалість перебування в клініці може бути довшою. Фактично, ви проведете мінімум 4 дні в Туреччині, щоб медики могли спостерігати за вами, щоб уникнути будь-яких ускладнень.

При балонуванні шлунка рекомендується їсти легку, збалансовану їжу, що складається з продуктів, багатих на нежирний білок, варених овочів, фруктів, цільнозернових і нежирних молочних продуктів. Їжте і пережовуйте повільно, а між прийомами їжі пийте достатньо води, щоб відчувати себе ситим. Уникайте занадто жирної або занадто солодкої їжі.

Щоб спати з роздутим шлунком, обов’язково дотримуйтесь рекомендацій лікаря. Уникайте важкої їжі перед сном, спіть зі злегка піднятою головою, не спіть на животі та дотримуйтесь відповідної дієти, щоб уникнути нічного шлункового рефлюксу.

Про автора

Émilie

Мене звуть Емілі Жерве, я живу в Стамбулі, Туреччина. Я медична письменниця з широкими науковими знаннями та понад 15-річним досвідом роботи в галузі дослідження раку та молекулярної біології. Маю досвід організації конгресів та управління проектами. Я вмію передавати складні медичні та наукові концепції різним аудиторіям за допомогою різноманітних засобів масової інформації, включаючи цей сайт як дошку для написання моїх статей.

‍👩‍⚕ ОТРИМАТИ ЦІНУ ➡️