Медичний туризм в Туреччині

медичний туризм Туреччина 1
Написано Émilie

Медичний туризм у Туреччині процвітає: стоматологічна хірургія, косметична хірургія, відновлення волосся, баріатрична хірургія тощо. Люди з усієї Європи приїжджають, щоб скористатися низькими цінами та навичками відомих хірургів. Говорять про 98% успіху… Збільште масштаб цієї тенденції.

Туреччина – одна з країн, яка за останні роки досягла найбільшого прогресу, особливо в галузі медицини. Сьогодні незліченна кількість людей з усього світу з’їжджаються до цієї анатолійської країни за передовими медичними процедурами та практиками.

Завдяки якості місцевої медицини Туреччина, безсумнівно, є одним з європейських лідерів у сфері медичного та оздоровчого туризму.

Vue sur le pont Galata d'Istanbul en Turquie
Вид на Галатський міст у Стамбулі, Туреччина

Але в яких галузях медицини Туреччина виділяється для медичного туризму? Чи доступні ціни? Дізнайтеся більше про тонкощі медичного туризму в Туреччині.

Вартість, головна перевага медичного туризму в Туреччині

Існує кілька можливих пояснень успіху медичного туризму в Туреччині в останні роки. Однією з головних причин є інвестиції, зроблені державою, яка скористалася своїм економічним зростанням для розвитку медичного сектору.

Але головною причиною, чому так багато туристів з усього світу з’їжджаються до Туреччини на лікування, є низькі ціни, які не заважають послугам бути найвищою і бездоганною якістю.

Hall de l'aéroport d'Istanbul
Конкорс стамбульського аеропорту

Дійсно, якщо взяти приклад з пересадкою волосся, однією з основних галузей медичного туризму в Туреччині, то ціна операції може бути до 70% дешевше, ніж в інших країнах!

Колосальна різниця, яка значною мірою пояснює привабливість Туреччини в очах пацієнтів.

Інші переваги медичного туризму в Туреччині

Крім дуже доступних цін на більшість виконуваних процедур, є й інші атрибути, які роблять оздоровчий туризм таким привабливим для багатьох людей. Перш за все, це спрощення адміністративних процедур.

Багато країн ускладнюють адміністративні процедури, щоб дозволити медичним туристам відвідувати їхню країну, що є великим недоліком, але це не стосується турків.

Hall d'une clinique esthétique à Istanbul
Хол естетичної клініки в Стамбулі

Крім того, Туреччина докладає великих зусиль для надання своїх медичних послуг. Доступне ультрасучасне, надсучасне обладнання, не кажучи вже про якість ідосвід хірургів, які є одними з найкращих у світі у своїх галузях.

Нарешті, Туреччина пропонує розкішне, комфортне проживання і хороший післяопераційний догляд в країні, яка дуже сприяє туризму, з відносно привітним населенням.

Це лише деякі з тих особливостей, які зробили Туреччину таким потужним напрямком для медичного туризму і перетворили її на справжній хаб для регіону.

Фото до і після

Скільки медичних туристів приїжджає до Туреччини?

Понад 2 мільйони медичних туристів щороку відвідують Туреччину для проведення операцій. Типи операцій, які вони шукають, залежать від конкретної людини, але основними секторами залишаються стоматологічна хірургія, косметична хірургія і хірургія волосся, лазерна хірургія ока і дерматологічне лікування.

Звичайно, в країні проводяться і багато інших видів операцій, але перераховані вище є найбільш популярними.

Vol long courrier d'un avion Turkish Airline
Далекомагістральний переліт від Turkish Airline

Понад 300 суперсучасних лікарень, оснащених усім необхідним обладнанням та устаткуванням, щорічно обслуговують таку велику кількість населення. Такий туризм дозволяє країні накопичувати кілька мільярдів доларів доходу на рік, що ставить її на п’єдестал пошани в цій галузі, зокрема, поряд із США.

Медичний туризм в Туреччині

Варто виділити і обговорити медичний туризм в Туреччині більш детально, а конкретніше – види операцій, що проводяться. Загалом, можна виділити три різні категорії медичного туризму в Туреччині. Це стоматологічний туризм, естетичний туризм і перукарський туризм, а також туризм у сфері репродуктивної медицини, зокрема, екстракорпоральне запліднення.

Стоматологічна хірургія в Стамбулі

Проблеми з зубами зачіпають практично всіх. Навіть при бездоганній гігієні порожнини рота ніхто не застрахований від проблем із зубами, які з часом можуть погіршитися.

Незначні проблеми можна вилікувати за невелику плату, але ситуація може швидко змінитися, коли справа доходить до серйозного хірургічного втручання. Окрім величезних витрат, цей тип процедур вимагає великого досвіду та знань.

Dentiste et une patiente
Стоматолог і пацієнт

Вибираючи лікування зубів в Туреччині, ви, швидше за все,заощадите до 70 або навіть 80% вартості операції в Європі! І ви можете бути впевнені в найвищій якості послуг, завдяки досвідченим хірургам і найсучаснішому обладнанню.

Навіть на невеликих операціях економія буде значною. Стоматологічний туризм в Туреччині може бути економічно вигідним для всього лише двох зубних коронок.

За підрахунками, вартість буде на 20-30% нижчою, і це з урахуванням витрат на проїзд! Чим більша операція, тим більша економія.

Choix de la teinte des facettes dentaires
Вибір відтінку вінірів

І це ще не все, адже Туреччина пропонує гарантію на встановлені імплантати і протези, а також післяпродажне обслуговування, яке завжди доступне в разі виникнення проблем після операції.

Нарешті, як правило, час відшкодування витрат на стоматологічне лікування дуже короткий. Ще одна перевага, яка переконає вас пройти лікування в цій країні.

Хірургія волосся в Стамбулі

Хірургія волосся також є однією з найпоширеніших причин медичного туризму в Туреччині. Більшість людей, які бажають зробити операцію на волоссі в Туреччині, – чоловіки.

Причиною цього є те, що чоловіки від природи схильні страждати від облисіння або облисіння, що починається. Тому вони приїжджають до Туреччини, щоб зробити імплантацію волосся.

Перш за все, головною перевагою пластики волосся є її доступність. В середньому в Європі вартість 1 000 трансплантатів оцінюється в 2 200 євро. У Туреччині за таку ж ціну можна імплантувати 3 000 графтів. Цікаво, чи не так?

Chirurgien capillaire
Перукар-хірург

Імплантація волосся – найпоширеніший вид хірургії в Туреччині. Країна також виділяється своїми технологічними та медичними досягненнями в цій галузі, більше, ніж в будь-якій іншій галузі медицини.

Сьогодні операція з відновлення волосся в Туреччині дозволяє досягти вражаючих результатів, не завдаючи пацієнтові ніякого болю, чого не можуть гарантувати багато лікарень в інших країнах.

Косметична хірургія в Стамбулі

Все більше людей звертаються до косметичної хірургії, яку довгий час критикували за надмірну штучність і навіть аморальність. Це стосується людей з вродженими деформаціями або тих, хто постраждав від нещасних випадків, а також інших пацієнтів, які просто комплексують з приводу того, як виглядає їхнє тіло.

У сфері косметичної хірургії Туреччина знову приймає виклик, особливо з точки зору якості та кількості медичного персоналу. У країні налічується понад 1200 кваліфікованих хірургів, відомих у всьому світі своїми навичками в області косметичної хірургії;

tracé d'une chirurgie faciale
Сліди хірургічних втручань на обличчі

Туреччина також відіграла важливу роль у демократизації косметичної хірургії. Раніше вона була привілеєм лише для дуже багатих, але зараз стає все більш доступною.

Сьогодні практично будь-хто може зробити косметичну операцію в Стамбулі або будь-якому іншому турецькому місті: Анталії, Ізмірі, Бодрумі, Анкарі.

Країна пропонує пацієнтам ті ж процедури, що і в Європі, але за вдвічі меншу ціну. Приваблива пропозиція, яка ще раз підтверджує успіх Туреччини в секторі медичного туризму.

Основні процедури косметичної хірургії, що проводяться в Туреччині, – це ринопластика, ліпосакція (зазвичай черевної порожнини), пластика грудей і сідниць.

Ринопластика

Метою ринопластики є корекція і зміна розміру носа. Вона може бути виконана з естетичних або функціональних причин, або з обох причин одночасно. Орієнтовна вартість ринопластики в Туреччині варіюється від 1 700 до 2 500 євро.

Patiente avec un pansement sur le nez
Пацієнтка з пов’язкою на носі

Ліпосакція живота

Це хірургічна процедура, призначена для видалення жирових відкладень, які деякі люди мають на животі. Для більшості людей з ожирінням живіт є джерелом дискомфорту, і вони не в змозі дотримуватися дієти, необхідної для того, щоб його позбутися.

Слід зазначити, що ліпосакція живота може бути успішною, якщо випираючий живіт пацієнта обумовлений надмірною жировою масою, але якщо проблема криється в іншому, ліпосакція нічого не вирішить.

Tracés pour une abdominoplastie
Траси для абдомінопластики

У турецьких клініках цей вид хірургічного втручання коштує від 2 650 до 3 100 євро, залежно від випадку та обставин. У будь-якому випадку, це все одно набагато дешевше, ніж в інших країнах, особливо в Європі.

Пластика грудей

Всупереч поширеній думці, пластика грудей – це не просто збільшення розміру жіночих грудей. Хоча це і є найпоширенішою причиною збільшення грудей, деякі жінки роблять операцію з протилежною метою.

Насправді, занадто великі груди можуть стати джерелом незручностей у житті жінки та спричиняти щоденний біль. Це називається зменшенням грудей.

Отже, операція на грудях може бути виконана як з естетичних, так і з функціональних причин. Ви можете розраховувати на те, що за таку операцію у лікарів в Туреччині ви заплатите від 2,200 до 2,800 євро.

Tracé pour une réduction mammaire
План операції зі зменшення грудей

Реконструкція сідниць

Ця хірургічна операція передбачає збільшення розміру с ідниць і поліпшення їх форми. Очевидно, що її проводять жінкам, для яких форма сідниць є важливим атрибутом відповідно до сучасних стандартів краси.

Цей вид хірургічного лікування також відомий як бразильська підтяжка сідниць BBL, оскільки вважається, що ідея виникла в Бразилії в 1960-х роках.

Важливо знати, що бразильська підтяжка обличчя не передбачає нанесення силікону на сідниці, як дехто думає. Вона передбачаєвилучення власного жируз частини тіла і введення його в сідниці.

Fesses galbée après un BBL
Сформовані сідниці після BBL

Ця процедура трохи дорожча за інші, її середня ціна становить від 2 500 до 3 200 євро, залежно від конкретного випадку. Однак це, звичайно, набагато дешевше, ніж будь-що інше, що ви можете знайти в Європі та інших країнах, і з найкращими доступними ресурсами.

Незалежно від того, чи ви здорові, чи перебуваєте в інвалідному візку, наш заклад доступний для людей з обмеженою мобільністю.

Світове визнання якості турецького медичного обслуговування

Багато людей скептично ставляться до якості медичних послуг, що надаються турецькими лікарнями. Основна причина такої недовіри полягає в дивно доступних цінах, які, як ми вже згадували, іноді бувають до 80% дешевше, ніж в інших країнах. Проте доказів того, що турецька медицина має високу якість, не бракує.

JCI Accréditation
Акредитація JCI

Багато з найбільш авторитетних і відомих міжнародних організацій визнають якість медицини в Туреччині. До них відносяться JCI (Об’єднані міжнародні комісії), JCAHO (Об’єднана комісія з акредитації організацій охорони здоров’я) та ISO.

Ключові факти

Лише за десять років медичний туризм в Туреччині став одним зі світових лідерів у своїй галузі. Щорічно в країні проводиться понад 250 000 хірургічних операцій.

Слід зазначити, що в ісламській релігії медичний туризм не є харамом. Він є халяльним і прийнятним, оскільки спрямований на усунення дефекту, що впливає на організм.

Саме завдяки якості своїх лікарень і хірургів, а також цінами, які вони змогли запропонувати, Туреччина досягла такого сліпучого успіху. До них приймають як чоловіків, так і жінок з ВІЛ. Операції, які коштують до 70% дешевше, ніж в Європі, включаючи витрати на проїзд, – це значне досягнення.

Тож якщо ви шукаєте недорогу операцію, Туреччина, ймовірно, один з найкращих варіантів. Особливо, якщо це в одній з областей, в яких турецька медицина досягла успіху.

Скористайтеся БЕЗКОШТОВНОЮ оцінкою!

За запитом та
без жодних зобов’язань з вашого боку.

100% безкоштовна консультація. Ми аналізуємо вашу ситуацію, ваші потреби та очікування. І оцінюємо бюджет, необхідний для : Переліт + готель + таксі + лікування.

Ви завжди зберігаєте повний контроль над процесом. Повний душевний спокій.


поширені запитання

Чи потрібна мені віза для поїздки до Туреччини?

Якщо ви є громадянином Європи, вам не потрібна віза для поїздки до Туреччини. За умови, що загальна кількість днів перебування в Туреччині не перевищує 90 днів. Однак ви повинні пред’явити дійсний паспорт або посвідчення особи з терміном дії щонайменше на 150 днів довшим, ніж дата в’їзду до Туреччини.

Отримати відшкодування за операції, проведені за кордоном, неможливо. Навіть в Європі більшість косметичних операцій не відшкодовуються Європейським фондом медичного страхування. Тому рекомендується оформити туристичну страховку.

Косметична хірургія в Туреччині, як правило, проводиться в наступних 4 турецьких містах: Стамбул, Ізмір, Анкара та Анталія. На користь цієї країни схиляє туристичний характер її міст і ціни, які на 70% дешевші, ніж в Європі.

Після лікувальної поїздки відновлювати спортивну активність потрібно поступово. Крім того, кожна операція відрізняється і вимагає певного періоду відпочинку. Будь ласка, поважайте період одужання, встановлений вашим хірургом.

Медичний туризм дозволяє значно заощадити і водночас відкрити для себе нові напрямки: Туніс, Таїланд, Іспанія, Бразилія тощо. Туреччина пропонує найкраще співвідношення ціни та якості лікування, з точки зору швидкості лікування та якості обслуговування.

Перед тим, як ви повернетесь додому, ми проведемо огляд на 5-й день після операції. Всі додаткові операції будуть покриті безкоштовно. Для вашого комфорту буде надано готель. У разі подальших ускладнень вам потрібно буде оплатити лише квиток на літак.

Про автора

Émilie

Мене звуть Емілі Жерве, я живу в Стамбулі, Туреччина. Я медична письменниця з широкими науковими знаннями та понад 15-річним досвідом роботи в галузі дослідження раку та молекулярної біології. Маю досвід організації конгресів та управління проектами. Я вмію передавати складні медичні та наукові концепції різним аудиторіям за допомогою різноманітних засобів масової інформації, включаючи цей сайт як дошку для написання моїх статей.

‍👩‍⚕ ОТРИМАТИ ЦІНУ ➡️