Стоматологічна хірургія в Туреччині

стоматологічна допомога Туреччина
Написано Laura

Плануєте зробити стоматологічну операцію в Туреччині? Імплантація зубів, коронки та вініри в Стамбулі. Скільки коштує в Стамбулі? Наші поради щодо лікування зубів у Туреччині.

NaykrashchaKlinika.com надає інформацію про лікування зубів в Туреччині і допомагає записатися на операцію до кваліфікованих хірургів. Ця інформація надається виключно в інформаційних цілях і не призначена для заміни консультації медичного працівника.

Скільки коштує хірургія зубів у Туреччині?

Вартість стоматологічної хірургії в Туреччині дуже доступна. Ви можете заощадити від 50% до 70% на лікуванні зубів. За імплантацію зубів вам доведеться заплатити 350 євро, за відбілювання зубів – 250 євро, за вінір – 230 євро, за коронку – 140 євро. Середня тривалість перебування в Стамбулі – 10 днів. У вартість входить анестезія, операція та медикаменти.

Імплантація зубів Pillar AB350 €
Відбілювання зубів250 €
Керамічнийвінір 230 €
Зубна коронка Emax140 €

Лікування зубів у Стамбулі: нове Ельдорадо

Стоматологічна хірургія в Туреччині все ще залишається найкращим способом відновити зуби за низькою ціною і повернути собі ідеальну посмішку. Таким чином, зуби зможуть повною мірою відігравати свої різні ролі: функціональну, фонетичну та естетичну.

За оцінками, щороку в Європі встановлюють 400 000 зубних імплантатів. У Туреччині за рік проводиться близько 700 000 стоматологічних операцій. Ці цифри можна пояснити тим, що Туреччина стала світовим напрямком для лікування зубів.

Країна пропонує одні з найдоступніших цін у світі, з цінами на 60% нижчими, ніж в Європі, Бельгії, Іспанії та інших країнах. Але привабливою є не лише ціна, а й увесь спектр послуг, що з нею пов’язаний.

patiente chez le dentiste
Пацієнт у стоматолога

За останні десять років Анталія і особливо Стамбул розробили концепцію стоматологічного туризму в Туреччині. Ідея полягає в тому, щоб запропонувати відпочинок, який нагадує першокласний туризм (подорож, відкриття, комфортабельний готель, послуги перекладача, персоналізована підтримка тощо) і включає в себе медичне втручання (лікування зубів, імплантати, коронки тощо). За новим комплектом зубів.

Медичний туризм є важливою частиною турецької економіки, оскільки цінова політика контролюється державою за допомогою спеціальних нормативних актів. Країна також знаходиться на передньому краї технологій, коли мова йде про стоматологічне обладнання, що дозволяє проводити швидкі та ефективні операції. Слід зазначити, що приймаються всі пацієнти з ВІЛ.

Для того, щоб зробити наш заклад доступним для людей, які пересуваються на інвалідних візках, були розроблені спеціальні пристосування.

Фото до і після

implant dentaire turquie avant apres
implant dentaire turquie avant apres
Résultats implant dentaire Turquie avant apres
implant dentaire turquie avant apres
Photos avant après d'implants dentaires sur machoire supérieure et inferieure en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
Photo avant apres implant mâchoire intégrale en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
Photo avant apres All-on-4 en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
Photo avant apres implant dentaire en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
Extraction dentaire   Implant dentaire à Istanbul
implant dentaire turquie avant apres
avant apres facette dentaire turquie
avant apres facette dentaire turquie
Détartrage facettes
avant apres facette dentaire turquie
Détartrage facettes dentaires Emax en Turquie
avant apres facette dentaire turquie
Facette Lumineers
avant apres facette dentaire turquie
Facettes en Turquie
avant apres facette dentaire turquie
Facette couleur B1
avant apres facette dentaire turquie
Gingivectomie facette
résultat avant apres facette dentaire turquie
Facette à Istanbul
photo avant apres facette dentaire turquie
Photo avant après

Лікування зубів в Туреччині

Вилікувати зуби в Туреччині недорого. Тому пацієнти з розвинених країн Європи, Америки та Азії часто приїжджають в Стамбул або Анталію, щоб встановити зубні імплантати, коронки, вініри(голлівудська посмішка), а також відбілити зуби.

patiente chez le dentiste
Пацієнт на прийомі у стоматолога

Повторювані стоматологічні проблеми

Здоров’я ротової порожнини більше турбує жінок, ніж чоловіків. Жінки звертаються до стоматолога для профілактики, в той час як чоловіки записуються на прийом лише для лікування проблем із зубами.

Лікування зубів у жінок

Для жінок зубні інфекції, гінгівіт і кровоточивість ясен є одними з основних стоматологічних проблем, які спонукають до візиту до стоматолога.

Chirurgie dentaire chez la femme
Хірургічна стоматологія для жінок

Ці проблеми загострюються гормональними піками, спричиненими вагітністю, психологічними та/або нав’язливими розладами, прийомом контрацептивів або менопаузою. Розхитування та випадіння зубів також є приводом для консультації.

Лікування зубів у чоловіків

До постійних стоматологічних проблем у чоловіків належать гінгівіт, інфекції, абсцеси та переломи зубів. До них призводять куріння, погана гігієна зубів і заняття спортом.

Chirurgie dentaire chez l'homme
Стоматологічна хірургія у чоловіків

Чоловіки схильні до травмування порожнини рота і зубів під час занять контактними видами спорту.

Популярні стоматологічні процедури в Туреччині

У Туреччині існує три види стоматологічної хірургії, які користуються найбільшою популярністю серед європейських та іноземних пацієнтів. Це зубні імплантати, вініри (голлівудські вініри) і зубні коронки.

Імплантація зубів в Туреччині

  • Визначення: Зубний імплантат – це пристрій, що вставляється в щелепну кістку і виконує роль штучного кореня або точки опори. Потім він може бути використаний для кріплення штучного зуба або коронки. Його мета – зберегти естетику та основну функцію зуба: жувальну. Він також зберігає сусідні зуби, баланс щелепи і стабілізує зубні протези.
  • Коли використовують зубні імплантати в Туреччині?
    Ваш турецький стоматолог може порекомендувати вам імплантацію зубів, якщо вам потрібно замінити зуб, корінь якого знаходиться в поганому стані. Зубні імплантати також рекомендуються у випадках, коли один або кілька зубів були втрачені або видалені і потрібні незнімні зубні протези. Імплантат буде підтримувати протези і забезпечувати їх стабільність.
Schéma de l'implant dentaire
Схема зубного імплантату

Які існують різні типи зубних імплантатів?

  • Титанові зубніімплантати: Титан – це перехідний метал з високою термічною, механічною та корозійною стійкістю. Він фіксується в кістці або в яснах, коли щелепна кістка занадто тонка.
  • Зубні імплантати з цирконію: цирконій – це полікристалічна кераміка, яка пройшла молекулярну модифікацію, що зробила її м’якшою та стійкішою. Білий за кольором, він більш непомітний, ніж титановий імплантат.

Як встановлюється зубний імплантат в Туреччині?

Установка зубного імплантату – це амбулаторна процедура, яка не вимагає госпіталізації. Вона проводиться поетапно.

На першому етапі робиться кілька рентгенівських знімків і проводиться механічна обробка імплантатів відповідно до індивідуальних особливостей пацієнта.

Другий етап складається з видалення зубів, після чого, за необхідності, проводиться кісткова пластика, і, нарешті, встановлення імплантату, якщо це можливо під час одного сеансу. Хірург робить надріз в яснах, щоб вкрутити або зафіксувати імплантат розміром від 5 до 15 мм. На завершення він накладає шви для покращення загоєння. Операція проводиться під місцевою анестезією.

Відео про імплантацію зубів у Стамбулі, Туреччина

Як довго служить зубний імплантат в Стамбулі?

Термін служби зубного імплантату в Стамбулі може перевищувати тривалість життя людини. Використовуються якісні, високостійкі матеріали, операція проводиться досвідченим імплантологом з урахуванням всіх обмежень і осей жування.

Термін служби імплантату також буде залежати від дотримання пацієнтом гігієни порожнини рота і догляду за коронкою або протезом, встановленим на імплантат.

Ризики, ускладнення та побічні ефекти

Зубні імплантати не рекомендуються, якщо ясна хворі або в поганому стані, або якщо недостатньо кісткової тканини. Вона також не рекомендується вагітним жінкам або людям, які страждають на остеопороз.

Як і при будь-якій операції, існує ризик набряку навколо імплантату, інфекції, ураження та пошкодження сусідніх зубів. Ці проблеми легко піддаються лікуванню.

Чи боляче робити операцію? Якщо так, то як довго?

Сама операція не болюча, оскільки проводиться під анестезією. Однак, коли дія анестезії закінчується, пацієнт може відчувати певний дискомфорт або біль, які проходять через кілька днів після прийому анальгетиків або антибіотиків. Щоб уникнути їх посилення, дотримуйтесь дієтичних рекомендацій стоматолога.

Мінімальна тривалість перебування в Стамбулі або Анталії

Для імплантації зубів з подальшою установкою коронок або мостів мінімальна тривалість перебування становить від 5 до 7 днів.

Скільки коштує імплантація зубів в Туреччині?

Вартість імплантації зубів на берегах Босфору може бути до 70% дешевше, ніж в Європі. За імплантацію зубів у Стамбулі доведеться заплатити від €220 до €570.

Schéma de l'implant dentaire
Схема імплантації зубів

Зубні вініри в Туреччині

  • Визначення: Стоматологічний вінір (або голлівудська посмішка) – це оболонка, що накладається на видиму частину зубів. Цей мікропротез, який покриває зовнішню поверхню зуба, виконує суто естетичну функцію.

    Він використовується для виправлення структурного дефекту, тріщини або зміни кольору зуба. З його допомогою можна змінити форму, відтінок і вирівняти зуби, але, перш за все, приховати естетичні дефекти і швидко відновити гарну посмішку.
  • Коли застосовуються вініри в Туреччині?
    Ваш турецький стоматолог може порекомендувати зубні вініри для зубів, які мають тріщини, зламані, знебарвлені або знаходяться в неправильному положенні. Вони також можуть бути використані для усунення відколів або проміжків між зубами. Це також найкраща альтернатива для відновлення білого кольору зубів, якщо відбілювання зубів не дало бажаного результату.
Essayage des facettes dentaires
Встановлення вінірів

Які існують різні види вінірів?

  • Композитні вініри: виготовляються з гнучкої смоли і призначені, в основному, для покриття тріщин на зубах. Конструювання та формування цього вініра здійснюється безпосередньо турецьким стоматологом, який встановлює його безпосередньо в ротовій порожнині пацієнта. Композитні вініри коштують дешевше.

    Вони менш надійні і менш естетичні, ніж порцелянові вініри. Вініри можна встановити всього за один день. Вони можуть прослужити до 5 років (хоча естетичний результат може значно погіршитися через 2-3 роки).
  • Порцелянові ві ніри: Вініри виготовляються за індивідуальними розмірами в лабораторії (розмір, форма і колір). Вони міцні та довговічні до 10 років. Знімається менше зубної емалі, ніж при встановленні звичайних вінірів. Ціна вища, ніж на звичайний вінір. Імітація кольору справжніх зубів ідеальна. Колір зберігається, оскільки вони стійкі до дії кислот і барвників. Вони не вбирають вологу.
  • Керамічні вініри: виготовляються з міцного матеріалу з металевими властивостями. Вони також виготовляються за індивідуальними розмірами після того, як стоматолог відліпить зуби.

    У Туреччині використовуються два основних види керамічних вінірів: Lumineers для пацієнтів з ідеально вирівняними зубами і вініри Emax, які пропонують широкий спектр можливостей для індивідуального підбору. Вони менше пошкоджують зубні тканини, але все одно коштують пацієнту дорожче.

Як встановлюють голлівудську посмішку в Туреччині?

Процедура вінірування в Стамбулі складається з трьох етапів. На першому знімають маску, щоб визначити форму, зовнішній вигляд і розташування майбутніх вінірів на обличчі пацієнта.

Другий етап включає в себе створення вінірів і підготовку емалі. Третій етап – встановлення фінальних вінірів під місцевою анестезією.

Операція може зайняти до 4 годин для шести вінірів. Перед тим, як встановити остаточні вініри, проводиться тимчасова примірка. Ці три етапи можуть проходити під час різних сеансів.

Відео про встановлення вінірів на зуби

Як довго тримаються вініри в Стамбулі?

Термін служби вінірів залежить від використовуваного матеріалу. Смола, яка є менш стійкою, може прослужити кілька років. Керамічні вініри, з іншого боку, служать близько 20 років. Для оптимізації терміну служби необхідна відмінна гігієна порожнини рота (використання м’якої зубної щітки, регулярне зняття нальоту, обмеження споживання тютюну і т.д.)

Ризики, ускладнення та побічні ефекти

Вініри протипоказані при бруксизмі, зубах без нервів, полікаріозних зубах або пародонтозі. Вони не підходять для людей, які вживають занадто багато цукру або кислого, а також для завзятих курців. Після операції ризиками є незначний набряк ясен, чутливість до певних холодних або гарячих продуктів та відчуття дискомфорту, які з часом зникають.

Чи боляче під час операції? Якщо так, то як довго?

Операція не болюча, оскільки проводиться під місцевою анестезією. Ви можете відчувати деякий дискомфорт, коли дія анестезії закінчується. Це може тривати 1 або 2 дні, поки ви звикнете до вінірів.

Мінімальна тривалість перебування в Стамбулі або Анталії

Мінімальна тривалість перебування в Туреччині для встановлення вінірів становить від 6 до 8 днів.

Скільки коштують вініри в Туреччині?

Ціна на вінір залежить від матеріалу, з якого він виготовлений. У Туреччині композитний вінір коштує від 180 до 240 євро, тоді як керамічний вінір коштує від 210 до 290 євро.

Schéma sur les facettes dentaires
Схема зубних вінірів

Зубні коронки в Туреччині

  • Визначення: Зубна коронка – це штучний протез, який відновлює форму і функцію сильно пошкодженого зуба. Фіксована і стабільна, вона зберігає крихкий зуб, якому загрожує структурне пошкодження. Турецькі стоматологи мають великий досвід у встановленні коронок. Це протези у вигляді “ковпачків”, які встановлюються на зуби.
  • Коли встановлюють зубні коронки в Туреччині?
    Зубна коронка може знадобитися, якщо зуб крихкий, знебарвлений або пошкоджений. Вона також необхідна для заміни великої кількості структури зуба або для захисту стінок зуба, що піддаються ризику. Зубні коронки також можуть бути використані для покращення естетичного вигляду зубів.
Схема зубних коронок

Які існують види коронок?

Коронки виготовляються в зуботехнічній лабораторії за зліпком або знімком зубів. Вони можуть бути виготовлені з різних матеріалів, тому їхня ціна суттєво відрізняється.

  • Металокерамічні коронки: виготовляються з металевого сплаву та керамічного протеза. Це найпоширеніший тип, оскільки він дуже міцний і довговічний.
  • Металокерамічні коронки: виготовляються повністю з біосумісної кераміки. Напівпрозора, вона дає дуже природний, естетичний результат.
  • Металеві ко ронки: виготовлені повністю з металу, металеві коронки міцні та стійкі. Доступні за ціною, вони бувають трьох кольорів: золоті, срібні та мідні. Однак вони не є естетично привабливими, тому їх зазвичай використовують для протезування молярів.
  • Силіконові коронки: виготовляються з м’якої пасти, що легко піддається формуванню. Найчастіше використовуються як тимчасовий протез, поки виготовляється постійна коронка.
  • Металокерамічні коронки: мають металевий стрижень і керамічне покриття зверху. Це найкращий варіант з точки зору співвідношення ціни та якості. Коронка імітує власний зуб пацієнта. Це найпопулярніша коронка в стоматологічних клініках Туреччини
  • Безметалеві коронки: вважаються найкращими, але вони дуже дорогі. Каркас цих коронок виготовлений з цирконію. Це покращує естетику зуба і не пошкоджує протилежний зуб під час жування.

Як встановлюють зубні коронки в Туреччині?

Установка зубної коронки в Стамбулі або Анталії включає в себе початковий сеанс шліфування для згладжування стінок і формування зуба, щоб виготовити індивідуальну зубну коронку. Інший етап передбачає виготовлення тимчасового зуба, поки виготовляється протез.

На другому етапі турецький стоматолог-хірург встановлює остаточну коронку, але перед цим проводиться проба, яка визначає ідеальне прилягання коронки до зуба.

Пояснювальне відео про зубні коронки

Як довго тримаються зубні коронки в Стамбулі?

Зубна коронка може прослужити до 25 років при дотриманні правильних умов: відмінна гігієна зубів, здорове, збалансоване харчування і регулярний догляд.

Регулярне зняття нальоту необхідне для захисту коронки від карієсу та корозії. Також бажано обмежити вживання алкоголю і куріння.

Ризики, ускладнення та побічні ефекти

Установка зубної коронки протипоказана у випадках бруксизму, поганого стану кореня або пошкодженої щелепи. Насправді, щоб коронка міцно закріпилася і виконувала свою функцію, вона повинна бути встановлена на здорову основу.

Найпоширеніші ризики – це набряк після встановлення коронки та поодинокі больові відчуття. Інфекції або розхитування основного зуба також є ускладненнями і повинні бути швидко усунені, щоб уникнути більш серйозних ускладнень.

Чи боляче під час операції? Якщо так, то як довго?

Зубна коронка встановлюється під місцевою анестезією або під загальним наркозом, якщо задіяна велика частина структури зуба. Коли дія анестезії закінчується, пацієнт може відчувати деякий біль або дискомфорт, які повинні зникнути за допомогою знеболення або антибіотиків.

Яка мінімальна тривалість перебування в Стамбулі?

Щоб встановити зубну коронку, вам потрібно перебувати в Стамбулі або Анталії від 6 до 7 днів.

Скільки коштує коронка в Туреччині?

У Туреччині вам доведеться заплатити від €170 до €230 за керамічну коронку і від €190 до €250 за цирконієву коронку.

Schéma illustratif sur les couronnes dentaires
Ілюстративна схема зубних коронок

Чому варто звернутися до стоматологічної клініки в Стамбулі?

Лікування зубів у Стамбулі, Туреччина, доступне не тільки місцевим жителям, а й дуже великій кількості іноземних пацієнтів. Лікування зубів в Туреччині має багато переваг:

  • Висококваліфіковані турецькі стоматологи
  • Ультрасучасні стоматологічні клініки
  • Високоякісні матеріали для протезування
  • Більш індивідуальний та персоналізований підхід
  • Передові методики та безболісне лікування
  • Комфортні умови для пацієнтів
Bilan dentaire
Обстеження зубів

В ісламській релігії стоматологічна хірургія не є забороненою. Вона є халяльною і прийнятною, оскільки спрямована на виправлення дефекту. Не ризикуйте, довіртеся NaykrashchaKlinika.com. Ми зв’яжемо вас з кращими стоматологічними клініками за найвигіднішими цінами.


Якщо вам важко визначитися з вибором, ми допоможемо вам зробити процедуру успішною, причому за зниженими цінами.

Скористайтеся БЕЗКОШТОВНОЮ оцінкою!

За запитом та
без жодних зобов’язань з вашого боку.

100% безкоштовна консультація. Ми аналізуємо вашу ситуацію, ваші потреби та очікування. І оцінюємо бюджет, необхідний для : Переліт + готель + таксі + лікування.

Ви завжди зберігаєте повний контроль над процесом. Повний душевний спокій.


найпоширеніші запитання

Чи можуть пацієнти отримати медичну страховку для лікування зубів у Туреччині?

Загальне медичне страхування в Туреччині відшкодовує 50% витрат, пов’язаних з оглядом порожнини рота, видаленням зубів, консервативним стоматологічним лікуванням і лікуванням кореневих каналів. Невідкладна допомога також покривається.

Стоматологічна хірургія не покривається соціальним страхуванням у Туреччині. Однак деякі міжнародні компанії взаємного медичного страхування можуть відшкодувати частину витрат на цей вид операцій.

Оскільки купівельна спроможність в Туреччині набагато нижча, ніж в країнах Європи, лікування доступне за набагато доступнішими цінами. Різниця в ціні іноді може бути дуже великою.

Все залежить від характеру операції. Тим не менш, лікування зубів, як правило, не є дуже важким для організму. Заняття спортом можна відновити вже через кілька годин, а то й максимум через 1-2 дні.

Такі країни, як Румунія та Угорщина, славляться своїми недорогими стоматологічними послугами. Туреччина також входить до списку найдешевших країн. Вона також пропонує найкращу якість лікування.

Хоча ускладнення після стоматологічних операцій в Туреччині рідкісні, вони можуть виникнути у виняткових випадках. У такому випадку необхідно якомога швидше звернутися до стоматолога-хірурга.

Про автора

Laura

Мене звуть Лаура. Я працюю медичним і науковим письменником з 2004 року. Завдяки більш ніж 15-річному досвіду роботи в цій галузі я маю великий досвід написання, перекладу та редагування широкого спектру документів, включаючи наукові та медичні дослідницькі статті, а також матеріали конференцій.

‍👩‍⚕ ОТРИМАТИ ЦІНУ ➡️