Подовження ніг в Туреччині

Подовження ніг в Туреччині займає від 2 до 3 місяців (як правило, 1 мм в день, наприклад, 6 см займає 2 місяці, а 7 см – 70 днів) в залежності від ступеня подовження.

Ціна операції з подовження ніг в Туреччині

Середня вартість операції з подовження ніг в Туреччині становить 22 000 євро. Залежно від ваших потреб, ціна може варіюватися від €15 000 до €9 000. Все залежить від бажаної довжини, оскільки це впливає на тривалість лікування. У вартість входить передопераційне обстеження, анестезія, перекладач, перебування в лікарні, ліки, таксі та 5-зірковий готель.

Операція з подовження ніг в Туреччині22000 €

Що таке операція з подовження ніг?

Подовження ніг досягається за рахунок використання здатності організму до регенерації нової кістки і м’яких тканин, зв’язок, кровоносних судин і нервів, які її оточують і підтримують. Процес починається з операції, яка називається остеотомія, під час якої хірург-ортопед розрізає кістку, яку потрібно подовжити. Потім кінцівку (зазвичай верхню або нижню ногу) стабілізують за допомогою різних пристроїв зовнішньої та/або внутрішньої фіксації або каркасів.

Далі слідують дві фази відновлення.

На першому, або дистракційному етапі, відрізана кістка дуже поступово розтягується, що сприяє дистракційному остеогенезу або зростанню нової кістки в ділянці остеотомії. Зростання нової кісткової тканини досягається шляхом відволікання або розширення простору, зазвичай чотири рази на день, на чверть міліметра (¼ мм) при кожному коригуванні, загалом на один міліметр (1 мм) на день.

Колипростір між кінцями кістки відкривається, організм продовжує виробляти нову тканину в цьому просторі до тих пір, поки не буде сформована кістка бажаної довжини. Існують додаткові стратегії для виправлення будь-якої наявної деформації, наприклад, зміщення кістки внаслідок травми або вродженої аномалії. На початку цього етапу пацієнти ходять за допомогою милиць, щоб залишатися мобільними.

Наведені вище рентгенологічні знімки – це остеотомія стегнової кістки, виконана черезшкірним доступом. Поступове подовження (8 см) було досягнуто за допомогою внутрішнього подовжувального цвяха для оптимізації довжини ноги. Зверніть увагу на раннє формування нової кістки у щілині.

Під час другого етапу лікування кістка консолідується та заживає. Пацієнтка поступово збільшує навантаження на уражену кінцівку та починає ходити без сторонньої допомоги.

Процес поступового подовження може здійснюватися за допомогою зовнішнього фіксатора або внутрішнього подовжувального цвяха.

Зовнішня фіксація – це каркас, який встановлюється на зовнішній стороні кінцівки і з’єднується з кісткою за допомогою штифтів (стрижнів), гвинтів і дротів. Регулювання зовнішнього фіксатора можна використовувати для поступового подовження та випрямлення короткої або викривленої ноги.

Внутрішній подовжуючий цвях – це телескопічний інтрамедулярний цвях або стрижень, який вводиться в кістково-мозкову порожнину кістки. За допомогою пристрою з дистанційним управлінням магніт для цвяха обертається, поступово подовжуючи телескопічний цвях і кістку. За допомогою цього методу кістка випрямляється під час операції, коли вводиться внутрішній подовжуючий цвях, а потім подовження відбувається поступово протягом наступних тижнів.

Остеотомія та встановлення більшості фіксуючих пристроїв можуть виконуватися під епідуральною анестезією – тим самим видом анестезії, який багато жінок отримують під час пологів – так що за бажанням пацієнтка може перебувати у свідомості під час операції. Середній термін перебування в лікарні – два дні. Операція не передбачає великих розрізів або кісткових трансплантатів.

Як правило, пацієнти, які не відчували болю під час операції, не повідомляють про значні больові відчуття, пов’язані з операцією або відновленням.

Більшість пацієнтів мають нерівномірність довжини ніг, що є наслідком вродженого дефекту, травми росткової пластини в дитинстві, поганого зрощення перелому, при якому кістки зростаються в деформованому положенні, або незрощення, при якому кістки не зростаються взагалі. Однак, подовження кінцівки також може бути використано для виправлення деформації руки. І ця процедура застосовується для подовження рук і ніг людей з надзвичайно низьким зростом, як, наприклад, при карликовості або передчасному статевому дозріванні.

Інша група пацієнтів, які можуть скористатися методиками подовження кінцівок, – це ті, чиї кінцівки знаходяться під загрозою ампутації через брак кісткової тканини, втрату внаслідок інфекції, травми або пухлини. Під час так званої біфокальної процедури порятунку кінцівки робиться розріз на кінці кістки навпроти ураженої ділянки.

По мірі того, як ця ділянка поступово розтягується, кінці кістки, що прилягають до розриву, зближуються. Як і при інших процедурах з подовження кінцівок, на місці остеотомії утворюється нова кістка; ділянка, де кістка була відсутня, зростається і заживає так само, як і при будь-якому іншому переломі. Навіть у таких ситуаціях нам часто вдається уникнути зовнішнього фіксатора і використовувати кістковий транспортний цвях.

Загалом, операції з подовження кінцівок мають високий відсоток успіху (близько 95%). Рубці, як правило, мінімальні, оскільки для більшості процедур потрібні лише невеликі розрізи. Незважаючи на те, що можуть виникнути незначні проблеми зі штифтами та скутістю суглобів, серйозні ускладнення після операції з подовження кінцівок трапляються рідко.

95% успіху

В цілому, операції з подовження ніг мають високий рівень успішності (близько 95%). Шрами, як правило, мінімальні, оскільки для більшості процедур потрібні лише невеликі розрізи. Хоча незначні проблеми можуть виникнути зі штифтами та скутістю суглобів, серйозні ускладнення після операції з подовження кінцівок трапляються рідко. Ті, що виникають, зазвичай спостерігаються у пацієнтів, які вже належать до групи високого ризику, наприклад, у тих, кому виконується операція з порятунку кінцівки.

Відновлення та реабілітація

Час відновлення після операції з подовження ніг варіюється від пацієнта до пацієнта, причому фаза консолідації іноді триває значний час – особливо у дорослих. Як правило, діти заживають вдвічі швидше, ніж дорослі пацієнти. Наприклад, якщо бажана мета – 1½ см приросту нової кістки, дитина буде носити фіксуючий пристрій протягом трьох місяців. У дорослих, хоча загоєння кісток триває довше, використання внутрішнього подовжуючого цвяха робить цей процес простішим, оскільки немає необхідності носити зовнішній фіксатор.

Протягом усього періоду відновлення фізіотерапія відіграє вирішальну роль у підтримці гнучкості суглобів і м’язової сили пацієнта. Пацієнтам рекомендується дотримуватися повноцінної дієти та приймати препарати кальцію. Для прискорення загоєння кісток заохочується поступове перенесення ваги, а також пацієнти приймають добавки, такі як вітамін D3 і кальцій для прискорення загоєння кісток.

Показання до операції з подовження ніг

Лікування невідповідності довжини ніг слід починати з ретельного обстеження у хірурга-ортопеда, який має досвід у цій процедурі. Пацієнти можуть бути здивовані, дізнавшись, що те, що вони вважали, наприклад, невідповідністю довжини ніг, насправді є зовсім іншою медичною проблемою, такою як сколіоз (аномальне викривлення хребта) або деформація кульшових суглобів. Або вони можуть мати хибне уявлення про неоднакову довжину своїх кінцівок. У Клініці спеціальної хірургії хірурги-ортопеди у відділенні подовження кінцівок отримують спеціальну серію рентгенівських знімків, щоб точно оцінити і підтвердити кожен діагноз.

Коли є справжня різниця, навіть якщо вона не є наслідком травми, ця асиметрія може призвести до болю в спині, колінах та гомілковостопному суглобі. Якщо перелом не загоївся належним чином, може розвинутися остеоартрит. У деяких випадках пацієнт живе з асиметрією довжини кінцівки багато років, не відчуваючи жодних проблем, а потім у середньому віці у нього з’являються неприємні симптоми.

“Окрім відповідності фізичним критеріям для подовження кінцівок, важливо, щоб пацієнт мав високу мотивацію, – пояснює доктор Розбруч. Пацієнти відіграють активну роль у своєму лікуванні, фактично подовжуючи свої кістки за допомогою дистанційних налаштувань, беручи участь у фізичній терапії та зустрічаючись зі своїм лікарем особисто або практично кожні два-три тижні протягом усього процесу загоєння.

Операція з подовження ніг може бути безпечно і ефективно проведена дітям і дорослим, в тому числі у віці 20, 30, 40, 50 і навіть 60 років. У дитячих пацієнтів хірург-ортопед проявляє особливу обережність, щоб уникнути травмування пластини росту, а остеогенез через нормальний ріст і відволікання триває під час одужання.

У деяких випадках, наприклад, у дітей з вродженою короткою стегновою кісткою, може бути доцільним лікування проблеми в два етапи. У цьому випадку відсоток відхилення у дитини збільшується в міру її росту; наприклад, відхилення 5 см при першому обстеженні пацієнта може досягти 7 см через п’ять або шість років. У випадку з пацієнтом, зображеним нижче, доктор Розбруч виправив розрив у 5 см під час першої процедури; ймовірно, знадобиться ще одна процедура, коли розрив, що залишився, стане більшим.

На зображенні вище показано поступове подовження стегнової кістки на 5 см, яке було досягнуто за допомогою пристрою Знімки нижче були зроблені через сім місяців.

Оскільки цей тип деформації може сягати 15 см, зазвичай краще розділити її на дві або більше операцій.

Погляд у майбутнє

За словами доктора Розбруха, операція з подовження ніг перебуває “в зародковому стані”.

Відбулися кардинальні зміни у сприйнятті цієї операції … і інтерес до неї стрімко зростає, з багатьма багатообіцяючими розробками, в тому числі новими пристроями, які сприяють швидшому відновленню.

Серед останніх досягнень – схвалення офіційним органом охорони здоров’я повністю імплантованого внутрішнього пристрою для транспортування кісткової тканини, який можна використовувати для реконструкції кісткових дефектів без необхідності зовнішньої фіксації.

Крім того, явища, що відбуваються під час процедур з подовження ніг, такі як регенерація нервів і розвиток нової судинної системи, можуть мати важливі наслідки для цілого ряду ортопедичних та інших медичних захворювань у майбутньому.

Порада від клініки

Неможливо подовжитись на 15 см за один сеанс. Максимум на 7 см в перший рік і ще на 7 см в наступний рік. Але ідеальний варіант – планувати подовження на 5 см. Після першої операції пацієнту встановлюють фіксатори, і йому доведеться почекати в середньому 70 днів, поки ці фіксатори будуть зняті.

Не обов’язково залишатися в Туреччині протягом 70 днів. Після операції ви можете повернутися до своєї країни і повернутися до Туреччини через 70 днів.

Якщо ви хочете отримати індивідуальну пропозицію на операцію з подовження ніг в Туреччині, будь ласка, зв’яжіться з нами.

Скористайтеся БЕЗКОШТОВНОЮ оцінкою!

За запитом та
без жодних зобов’язань з вашого боку.

100% безкоштовна консультація. Ми аналізуємо вашу ситуацію, ваші потреби та очікування. І оцінюємо бюджет, необхідний для : Переліт + готель + таксі + лікування.

Ви завжди зберігаєте повний контроль над процесом. Повний душевний спокій.

‍👩‍⚕ ОТРИМАТИ ЦІНУ ➡️